Thursday, January 20, 2011

Kena Hack Lagi? What The Fish!

(title).. Itulah yg aq terpikir bila acc FB adik aq dihack wat kali kedua.. First time dia kena hack, aq igt mungkin random hacker yg wat, nk test power kot.. tapi bila 2nd time kena hack gak, panas la aq.. Aq percaya orang yang sama wat n modus operandinya, cyber bullying!


Nape aq ckp cyber bullying? Cz dgn bangganye dia ckp dia da hack FB adik aq, n wat status yg bkan2.. 2nd acc tu, x smpai 2 hari da kena hack. Memang nmpakla dia dengki ngan adik aq.. 
Antara status dia ialah  "This Fb In My Hand By~Hacker SMKSR"   Berapi kepale aq.. 

LC kan? Kalo dpt mamat tu.. mampus!


Apa yg risaukan aq ialah.. hacker tu da tkar password, ok. dia hack gak email adik aq.. zzzzzzzz
Nsib bek ade 2 security question yg leh wat adik aq gain access email dia.. Tapi FB x de (kena custom setting x silap aq). Da mcm2 aq wat tpi still x dpt gain control FB adik aq. Da try 'forgot password", isi mcm2, tlis report, tpi still, x dpt gak.. Mungkin hacker tu da tkar email.. Ini menyukarkan aq dpt blik acc FB dia.. Takkan nk wat 3rd acc plak? ckupla, ini time, kena lawan mamat ni.. =.=


So skrg, aq wat custom setting utk acc FB aq.. Mungkin aq akan wat post bru utk protect acc FB korang..
Mungkin korang anggap perkara ni remeh, tpi percayalah, bila ko da hilang acc.. korang akan rase.. N time tu, berdoalah hacker tu x wat status yg leh wat msuk ISA.. huhu..
Papepun, aq skrg tgah cri sape2 yg pandai utk hack blik.. 


Protect acc korang dgn restrictkan ape yg org len leh access, esp email.. Good Luck!
              

2 comments:

Leng Chai said...

mintak tlong amad... die pndai hack

'abduH said...

salam..siput pnyer hacker..

nway, mau tnyer kabo, long time no see,no news (gua takdak fb,hehe)..ang dok mne skang?

-yusran sigma 5th batch-