Saturday, July 18, 2009

Ku Keseorangan Lagi...

Malam ni sunyi, boring dan x bes
Nape? cz roomate aq da 3 ari blik umah die
Hmm... sunyi lagi bilik ni, dahla aq x slalu ade kt bilik

Aq nk borak ngan sape ea? ngan asyriq, cter koyak jer... bobo, die da tido... remy, x taw ktne...
skod, study kot. apsal jiran2 aq tido awl malam ni? bru pkul 2 kot
so, keboringan aq terserlah... Eh, cter koyak jer post aq nie, huhu...

Dgarnye boss kna msuk wad kt hospital pakar JB, kakinya bertambah kritikal...
Cmne aq nk wat ea, nk melawat, x smpt nk blik johor. Bleh support moral jer, aq call, die ckp die ok jer (tpi aq taw die x nak bgi aq risau). aq pun try r bgi kata2 semangat... Die kate agak sakit kaki die 2, aq rase sgt sedih cz x dpt nk wat pape
Lgpun aq study physic, manela aq taw nk nasihat pe biar kaki die cpt bek, aq pun sruh r die rehat, biar kaki die elok sket

Die kate, urat saraf (nerve system) kt kaki die 2 da kna block, sbab 2 kaki die bengkak. Dlu aq tgok cm dah ok, tpi dr. ckp mkin kritikal plak. x tawla pe aq nk wat, sabar ea boss...

Kini, aq terbaring keseorangan, sunyi, sorang2, x taw nk wat ape, x de member nk borak, dan aq slalu terfikir; penyakit x kenal usia, dan Ajal Maut boleh menjemput kita bila2 masa yg Allah kehendaki, x lambat/ cepat satu saat pun. Aq jadi insaf dan semakin tkut bila mengenangkan keadaan boss. Subhanallah... Kalaulah aq di tempat dia, mesti aq dah hilang akal fikir nak baik. Kalaulah aq di tempatnya, apa yg bleh aq lakukan? X de pape yg mampu selain mengerang kesakitan

Aq kini hanya mampu menadah tangan memohon kepada Illahi, 'sembuhkanlah penyakitnya Ya Allah....'

Roomateku, Sahabatku,
Janganlah kau bersedih,
Janganlah kau rasa kesal akan apa yg menimpamu,
Sesungguhnya kesakitan itu adalah penghapus dosa,
Agar dirimu bersih, suci sentiasa,
Aq selalu mendoakanmu, mengingatimu,
Insya-Allah, dirimu akan sihat kembali,
Dan kita akan sama2 berjuang,
Mencapai matlamat yang diimpikan,
Jangan bersedih, wahai roomateku

Kepada pembaca2 dan pelawat blog saya ini, saya memohon agar saudara/saudari dapat mendoakan akan keselamatan & kesejahteraan roomate saya,
Muhammad Najmi bin Abdul Karim, agar dia cepat sembuh dari penyakitnya.
sesungguhnya, Allah jualah yang akan membalas jasa hamba-hambanya di dunia dan di akhirat

Moral of the Story:
Marilah kita bersedia akan segala kemungkinan, kerana tiada yang pasti di dunia ini. Penyakit dan musibah boleh datang menimpa bila2 masa saja. Janganlah lalai dan leka, dan ambillah pengjaran akan apa yg berlaku agar kita tidak berasa sesal di kemudian hari...

4 comments:

dr.corona0810 said...

insyaallah..
kita sama2 la doakan dia smbuh ek..

insan biasa said...

amin......

Amin Rox said...

Moga2 Boss cepat sembuh. Mungkin sentiasa ada hikmah di sebalik ujian itu. Tanda Allah sayang dan concerned pada hambaNYa, Dia akan beri hambaNya itu ujian.. Benar kata Simpang, sama2 kita bersedia, mantapkan iman, tebalkan ketakwaan..

Boss, banykkan bersabar, Kifarah Allah adalah Janji yang benar.

SimPanG said...

Tq2.. marilah kita sama-sama support die k? huhu